Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jidlo

13. 2. 2009

 

Rozhodl jsem zalozit dietni okenko, ktere treba nekomu nekdy pomuze pri logisticke priprave vyletu, zamezi behani kolem regalu s potravinami v obchodnim dome a nakupu doslova cehokoliv na posledni chvili.

Delam to ale hlavne pro sebe, protoze je tohle presne muj styl, kterehoz extremni variantu predvedl jsem pri jedne vyprave do slovenskych vrchu s Kostakem a na kopci v prvni z chat “zjistil”, ze se v me krosne nalezaji tri tatranky a jedno jablicko a nekolik nekonecnych vterin premyslel jak memu kamaradovi sdelit, ze potraviny pro nas dva na dalsi tri dny ma v batohu na zadech jen on.



Dieta vysokohorskeho vyletnika by mela byt vyvazena a mela by vypadat nejak takhle:

prijem 4,000 kcal / den v pomeru 60-65% uhlohydraty, 20-25% tuky, 10-15% protein.

Clovek udajne pri tehldech akcich s batohem na zadech dokaze spalit az 6,000 za den. To je ale maximum, navic je mozne prepokladat, ze si nejakou tu energetickou zasobicku vezeme z domova, ulozenou na ruznych, legracne vypadajicich castech naseho – teda prominte – vaseho tela.



Proc uhlohydraty?

Bohuzel, uz se nevyvyjime, ale stejnak, pretvareji se na energii, kterou spalime cestou do vrchu, z vrchu, po rovine cestou do hospody, kdyz je daleko.

V krevnim obehu jsou to prave ty cukry, ktery si telo jatrama a ledvinama vyrobi a pak to pouziva na ohrev a zasmradovani smradlavyho podpazdi.

Prikladem jsou bezci na dlouhe trate – ty toho spotrebujou moc a proto jich do sebe musi hodne dostat. Neni dobre zalozit svou dietu na vysokem prisunu karbohydratu v obdobi necinnosti. Kdyz se nespaluji fyzickou aktivitou, meni se na tuk.

Protoze vyzivujou mozek, to, ze se nam zamota hlava na retezu, zavrate se dostavuji necekane brzy, anebo budeme vysokohorsky nemocni vice nez ti druzi, je pravdepodobne zapricineno tim, ze jsme si zapomeli dat k snidani nudle a nejakej ten rohlik.


Kolegove odbornici, kteri se zabyvali jejich vyzkumem je rozdelili do 3 skupin – cesky Voindexovali je. A to podle toho, jak rychle se z nich cukr dokaze uvolnit do krevniho obehu.



1. High Glycaemic Index – 70-100 (nevim, co to znamena, ale vypada to ucene) – tyhle veci se na cukr pretvareji ze vseho nejrychleji, a proto po jejich poziti mame okamzitou touhu vstat a nekam jit a to nejen se vysrat. Nejlepe je do sebe dostavat behem a po cviceni.
Do tehle skupiny patri:

celozrnne cerealie, bile pecivo, brambory, dyne, turin, velke fazole, gumovi hadi, cucavy bombony, med, hroznovej cukr;



2. Intermediate Glycaemic Index – 55-70 (poznamka k cislum, viz odstavec nahore) – prijem rovnez vhodny behem a po fyzicke aktivite, premenuji se na krevni cukr o neco pomaleji nez jejich vyse zmineni kamaradi.

Sem zaradime:

cerealie, muesli tycinky, livance, basmati ryzi, hnedou ryzi, cervenou repu, nove brambory, banany, kiwi, ananas, hrozinky, meloun, cukr;



3. Low Glyceamic Index – 0-54 (co mam k tem cislum porad rikat...?!) - tito se uvolnuji pozvolna, v pohodicce, po vzoru jamajskych bratri a meli by se dlabat pred vyletem a behem dlouhodobe fyzicke pripravy ( hahaha ).

A tito tedy jsou:

nudle, pecivo se zrnickama ovsa, oni skacou hopsa, muelesley, ovesna kase, bila ryze, testoviny, instantni nudle, hrasek, mrdkev, kukurice, fazole, ovoce, jablecny cus, pomerancovy dzuz, mleko, jogurty, fazole v tomatove omacce!!, cocka, hrach, a tfuj tajbl soya;

Dulezite upozorneni:

Pri vyberu potravin je dobre byt ohleduplni na ostatni cleny vypravy, zejmena na za vami se v tesne blizkosti plahociciho kamarada. Pamatujte, ze vam nekdy muze zachranit zivot nebo vas treba pozvat na jedno. Tak si prosim nevhodne zvolenou stravou zbytecne nekazme dobre vztahy! Vyzkousejme si jidlo predem a konkretne tech, zpusobujicich  nadmernou tvorbu plynu si snazme zabalit jen po skrovnu.


To be continued...

Klobouk

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bases for Xrumer

Jameninsus,3. 4. 2024 13:11

Premium базы для Xrumer 23 ai Strong и GSA Search Engine Ranker. https://dseo24.monster

Can I find here worthy man?

DayanaCib,3. 4. 2024 13:00

Slightly off topic :)

It so happened that my sister found an interesting man here, and recently got married ^_^
(Admin, don't troll!!!)

Is there are handsome people here! ;) I'm Maria, 28 years old.
I work as a model, successfull - I hope you do too! Although, if you are very good in bed, then you are out of the queue!)))
By the way, there was no sex for a long time, it is very difficult to find a decent one...

And no! I am not a prostitute! I prefer harmonious, warm and reliable relationships. I cook deliciously and not only ;) I have a degree in marketing.

My photo:
[img]https://i.ibb.co/zhMSQpj/5489819-2-3.jpg[/img]

___
[i]Added[/i]

The photo is broken, sorry(((
Check out my blog where you'll find lots of hot information about me:
https://zagrevo.ru
Or write to me in telegram @Lolla_sm1_best ( start chat with your photo!!!)

Че, приятель! Ты ищешь дельную инфу про то, для чего для тебя копаться на нашем веб-сайте? Окей, держи фишку!

Donaldnex,3. 4. 2024 9:43

Че, компаньон! Ты ищешь дельную инфу о том, зачем для тебя копаться на нашем веб-сайте? Окей, держи фишку!

Слушай, здесь у нас не просто вебсайт, это кладезь знаний, где ты можешь выжать всю соковитую инфу, собственно что только попытаешься! Эй, да мы как что уличные братки, знаешь ли, практически постоянно подскажем, как выручить тебя из любой капусты.

https://www.natura.md/defileul-ciuntu

Здесь на каждом углу - памятке, рекомендации, рецепты, да что угодно! Не имеет никакого значения, че ты штудируешь - кулинарию, программирование, фитнес либо философию. У нас все есть варианты, как в кармане у грамотного философа.

А, и как мы забыли заявить, дружище, наш сайт это не столько информация, это и связь с настоящими профи! Здесь тебе предоставляется возможность задавать средства вопросы, делиться своими находками, обсуждать принципиальные темы с настолько же заинтересованными братками, как ты.

И не теряй время, давай, заскакивай к нам на вебсайт и бросься в мир познаний и общения, кот-ый мы тебе приготовили! Ведь кто понимает, имеет возможность, тут тебе откроются двери в новую жизнь, как в кинокартинах!

Wo kann ich kostenlose Kryptowährung erhalten?

Waynedop,1. 4. 2024 13:33

Melden Sie sich an, um ein Willkommenspaket im Wert von 1.000 USDT zu erhalten!

Kaufen Sie Kryptowährungen https://www.bitget.com/de

перейдите на этот сайт электрик томск

Arthurelele,30. 3. 2024 15:32

сюда https://xn----jtbjfcbdfr0afji4m.xn--p1ai/

Tor2door Market

HubertUnorm,30. 3. 2024 8:33

Tor2door's Battle: Staying Online Amidst Cyber Attacks
The Sellers of Tor2door: Who Operates in the Darknet Shadows?
Tor2door Market: An Insider's Guide to Darknet Dealings
Tor2door is a dark market that operates on the Darknet, an encrypted network accessible only through specialized software such as TOR. This anonymity allows users to trade a variety of illegal goods and services.
https://www.tor2doormarketonion.net/

Top World News Today

Jesusomige,28. 3. 2024 21:17

Breaking news, sport, TV, radio and a whole lot more. The Top World News Today informs, educates and entertains - wherever you are, whatever your age.

https://www.topworldnewstoday.com/

AL Jazeera News Today

RobertRax,28. 3. 2024 15:55

aljazeeranewstoday.com - Stay on top of latest News developments with Al Jazeera News Today fact-based news.

https://www.aljazeeranewstoday.com

Че, компаньон! Ты ищешь дельную инфу про то, для чего тебе возиться на нашем веб-сайте? Окей, держи фишку!

Donaldnex,28. 3. 2024 14:12

Че, приятель! Ты ищешь дельную инфу про то, зачем для тебя возиться на нашем веб-сайте? Окей, держи фишку!

Слушай, тут у нас не просто сайт, это кладезь знаний, где тебе предоставляется возможность выжать всю соковитую инфу, что только попытаешься! Эй, ну да мы как эти уличные братки, представляешь ли, практически постоянно подскажем, как спасти тебя из любой капусты.

https://forum.club16.ro/viewtopic.php?f=10&t=269617

Тут на каждом углу - инструкции, рекомендации, рецепты, да собственно что угодно! Не имеет никакого значения, че ты штудируешь - кулинарию, программирование, фитнес либо философию. У нас есть все варианты, как в кармашке у грамотного философа.

А, и как мы забыли заявить, дружище, наш сайт это не только информация, это и связь с реальными профи! Тут ты можешь задавать свои вопросы, делиться средствами находками, дискуссировать важные темы с настолько же заинтересованными братками, как ты.

И не теряй время, давай, заскакивай к нам на сайт и окунись в мир знаний и общения, который мы для тебя приготовили! Ведь кто понимает, может, здесь тебе раскроются двери в свежую жизнь, как в кинокартинах!

Exploring the Hypnotic of Dating: Connections, Advancement, and Discovery

CyharlesNut,28. 3. 2024 11:26

Dating is a junket that encompasses the enchanting of good samaritan bearing, slighting increase, and alluring discoveries. It is a method through which individuals scrutinize romantic possibilities, getting to be acquainted with each other on a deeper level. Dating allows people to appropriate experiences, truck ideas, and father expressive connections.
https://sexyfatmature.net/tags/matureboobs/

In the realm of dating, undivided encounters a dissimilar string of emotions. There's the exhilaration of convention someone new, the presentiment of a first escort, and the quivering of discovering common interests and shared values. It is a ease of vulnerability and self-discovery as individuals public themselves up to the plausibility of love and companionship.
https://xlilith.com/videos/1189/mature-lesbian-porn-hot-lesbian-milf-threesome/

Effective communication lies at the essence of dating, facilitating competence and correlation between two people. It involves active listening, virtuous language, and empathy, creating a range representing veritable dialogue. From top to bottom communication, individuals can enquire into their compatibility, exchange thoughts and dreams, and raise a bottom of trust.

Abacus Market

HubertUnorm,27. 3. 2024 6:31

Abacus's Role in the Opioid Crisis: A Darknet Enabler?
The Escrow System of Abacus:
Unveiling Abacus: The Hidden Market of the Dark Web
Abacus is a dark market that operates on the Darknet, an encrypted network accessible only through specialized software such as TOR. This anonymity allows users to trade a variety of illegal goods and services.
https://abacuswebmarket.com

New Europe Today

Jacintoamura,26. 3. 2024 21:21

neweuropetoday.com - Get the latest European news from New Europe Today: headlines, features and analysis from New europe today correspondents across the European Union, EU, and the rest World

https://www.neweuropetoday.com/

узнать больше

BernardSiste,25. 3. 2024 21:16


Женское белье не исключая корректирующее и бесшовное даже редких размеров, типов и фасонов. https://incanto.com.ua/mayki-zhenskiye – трусы и бюстгальтеры, бесшовное и корректирующее всегда стоит купить в интернет-магазине. Каждая женщина или девушка хочет выглядеть. неподражаемо везде и всегда. Изделия из высококачественных материалов посодействуют дыбы воплотить это в жизнь и помочь стать неотразимой. Среди типов женского белья – бюстгальтеры push-up и балконет, плотные, мягкие и полумягкие, для сорта и дома, необычные трусики женские макси и слип, бразильянки и стринги, корректирующие бедра и талию. Недорогой и красивый комплект женского белья или подъюбники и комбинации - отличное средство выделить свои достоинства, возыметь уверенность в своей красоте, ощутить себя на высоте. В сфере нижнего белья тоже есть модные тренды и тенденции, столь изменчивы, адаптируясь под новые технологические возможности и ожидания женщин. Предлагаем прояснить, на что стоит обратить внимание в летнем и зимнем сезоне.

https://clck.ru/36Evsz

IrinaFes,24. 3. 2024 16:12

https://clck.ru/36Evcr

The Star News Today

Stevenput,21. 3. 2024 18:40

Breaking News, Pictures, Videos, and Special Reports from The Star News Today

https://www.thestarnewstoday.com/

Get Big bon...

Stevenicoli,20. 3. 2024 21:27

Top online casіos!
Get Big bоnus for frее singup

https://tinyurl.com/3f6ffbkt

The Daily Mail News Today

WilliamSmups,19. 3. 2024 20:06

Get the latest world news from The Daily Mail News Today.

https://www.thedailymailnewstoday.com/

Market

Jameninsus,19. 3. 2024 12:20

Jump to search
Speculate on market Forex?
Best exclusive offer 2024 for common speculators, software developers, traders, trading signal sellers, trading advisor sellers, trading account managers, investment companies, large brokerage firms , as well as for everyone who dreams of opening their own business on the Forex market with minimal investments.
We will be happy to Give away MetaTrader4 Server for 0Give away MetaTrader4 Server for 0/en/products.html
More in detail watch here:
https://drive.google.com/file/d/14xuST2EFDKcnfUT_dL49jQu0Asj1uJx4/view?usp=sharing

Сайт

Алексей,19. 3. 2024 5:26

Сайт отличный, переходим

https://clients1.google.co.uz/url?q=https%3A%2F%2Fsussexforex.com%2F
https://clients1.google.dz/url?q=https%3A%2F%2Fsussexforex.com%2F
https://clients1.google.cg/url?q=https%3A%2F%2Fsussexforex.com%2F
https://clients1.google.im/url?q=https%3A%2F%2Fsussexforex.com%2F
https://clients1.google.dk/url?q=https%3A%2F%2Fsussexforex.com%2F
https://clients1.google.gp/url?q=https%3A%2F%2Fsussexforex.com%2F
https://clients1.google.cat/url?q=https%3A%2F%2Fsussexforex.com%2F
https://clients1.google.es/url?q=https%3A%2F%2Fsussexforex.com%2F
https://clients1.google.co.nz/url?q=https%3A%2F%2Fsussexforex.com%2F
https://clients1.google.co.nz/url?q=https%3A%2F%2Fwww.sussexforex.com%2F%2F

Как использовать торгового бота?

PatrickjeaVe,18. 3. 2024 21:01

Нужен торговый бот. Какой лучше?

Я покупал здесь https://cryptorobotics.ai/ru/